From Jekyll Doc Theme to MediaWiki

From Maria GDK Wiki
Jump to navigation Jump to search

Dette er en liten guide for å konvertere sider fra Jekyll Doc Theme til MediaWiki markup. Det kan gjøres ganske automatisk, men det kan være nødvendig med noe manuell fikling på siden for å få den lik som den var.

Nødvendige skript og filer ligger på \\tpg-geostore\misc\MediaWiki_adminfiles

Alle bilder fra Maria GDK Jekyll siden har blitt lastet opp til denne MediaWiki-serveren. Av en eller annen grunn ble "_" byttet ut med " " i denne prosessen, men ellers er filnavn de samme som før.

Pandoc

Pandoc er et program som konverterer mellom en rekke dokumenttyper. Installér Pandoc, og åpne skriptet MD_to_MediaWiki.ps1 med Powershell ISE. Fyll inn variablene med inputfolder med markdown (.md) dokumenter, og output folder for MediaWiki markup-filer. Kjør skript.

Postprosessering

Pandoc konverterer det meste av innholdet i markdown-dokumentene, men det er noen ting den ikke klarer. Bildelinker blir ikke konvertert riktig, men det kan vi fikse med et Powershell-skript. Kjør Post-PANDOC-cleanup.ps1 på samme måte som det forrige skriptet. Skriv inn en kategori i $addtextline variablen hvis dette skal settes på alle dokumentene som prosesseres. Ellers settes denne tom. Kjør skript.

Opprett wiki-side

Opprett en ny wiki-side ved å skrive inn tittelen på siden i søkefeltet øverst til høyre. Skriv tittelen nøyaktig slik den skal fremstå på siden, altså med store og små bokstaver og mellomrom, f.eks "Elevation analysis client". Klikk "Create page", og lim inn alt innholdet fra den tilsvarende .mw fila.

Manuell justering

Det er noen elementer som ofte må rettes manuelt:

  • Linker til andre sider på wiki'en.
  • Tabeller som ikke inneholder overskriftrad
  • Størrelse på bilder - sett bredden på bilder til maks 900px slik at man slipper horisontal scrollbar.
  • "Alerts" (notes, tips, warnings) - disse kan byttes ut med Template:Note